• Flaga Polski

Флористика

“Ми – квіти, посаджені на цій землі, а Бог зриває їх у відповідній час, одні раніше, інші пізніше”

св. Тереза від Дитяти Ісуса

Господь Бог в задумі творіння дав землі красу створених діл. Навколишня природа гармонійно створює мозаїку з божественних елементів. Квіти завжди викликали в нас захоплення своєю красою, відмінністю та універсальністю. Вони супроводжують нас у різних моментах життя і є носієм неприхованих емоцій та подій. Багато людей захоплюються створенням композицій і вмінням правильно підібрати квіти для різних обставин. Підкреслення сакрального в храмі, де здійснюється богослужіння, не виключає наявності гарно прикрашених вівтарів з квітами, які підкреслюють важливість цього місця. Красиві квіткові композиції дозволяють отримати естетичний духовний досвід і спонукають до роздумів про красу і велич Бога.

 

Одним із обов’язків сестер, які служать у церкві, є прикрашати вівтарі квітами, щоб храм, місце культу, відображав красу самого Бога. Церква, прикрашена квітами в естетичний спосіб, створює простір для вираження духовності, спонукає до роздумів. Краса, виражена через композицію, може стати духовним зв’язком між Богом і людиною, а відкриття та споглядання краси – простором для пізнання Бога. Укладання квіткових композицій у церкві нашими сестрами може бути способом висловлення духовності та внутрішніх переживань.