• Flaga Polski

«Працюймо разом для спасіння душ,
маємо лише наше життя – один день – щоб їх рятувати.
Наступним днем буде вічність»

св. Тереза від Дитяти Ісуса

Документальний триптих про Згромадження

У тижні молитов про покликання щиро запрошуємо переглянути документальний триптих про наше згромадження у режисурі Томаша Доманського. Це унікальна презентація, вперше доступна повністю на наших веб-сайтах. Перша частина цієї фільмової оповіді розкриває духовність та специфіку життя сестер терезіянок. Друга частина презентує нашу історію, яка зродилася на міжвоєнній Волині завдяки Слузі Божому єпископу Адольфу Петру Шельонжеку та нашій засновниці – матері Марії Кубасевич. Третя частина триптиху – кілька об’єднаних в одне ціле оповідей про діяльність Згромадження Сестер св. Терези в Польщі, на Україні, у Болівії та в Італії.

Наше Згромадження, подібно до багатьох інших, є тим місцем, де ми дбаємо про скарби католицької віри та загальнолюдських етичних цінностей, переданих нам нашим добрим Богом Отцем. Його заповіді, а також вчення Ісуса Христа, записані євангелістами, – непересічний скарб людства, якого ми не можемо втратити. Реалізуючи наше покликання, особливою опікою огортаємо діти та молодь, бо їм належить майбутнє світу. Ця турбота, вписана в місію нашого згромадження, сьогодні набуває особливого значення перед багатьма загрозами, що виникають з боку фальшивих ідеологій, інформаційних медіа та сучасних технологій.

Отець Йоахим Бар, експерт з історії терезіянок, у своїй публікації про польські згромадження описав сутність чернечого покликання такими словами:

Чернечі згромадження виникають з подвійної потреби: внутрішньої і зовнішньої. Внутрішня потреба – це туга людини до вдосконалення, до єдності з Богом, пошук Божих законів як основи кращого порядку і життя. Ця внутрішня потреба виникала спонтанно також і в Польщі. Але закони також виникають з зовнішніх умов і потреб даної епохи. Ці умови і потреби визначають завдання і характер нової чернечої родини. Часто засновники нових законів створювали своє діло з метою відповіді на нові потреби часу, щоб прийти на допомогу Церкві і суспільству, серед якого вони жили і відчували його турботи і проблеми. І якщо ця потреба була терміновою, а нове згромадження зрозуміло її, воно мало забезпечений розвиток і підтримку суспільства.”

Запрошуємо до перегляду та поширення фільмів! Фільм польською мовою.

Перша частина: https://youtu.be/j35ldXYh5Xw або https://vimeo.com/407119480

 

Друга частина: https://vimeo.com/401585222

Третя частина: https://vimeo.com/453976246

 

Поділитися: