• Flaga Polski

«Працюймо разом для спасіння душ,
маємо лише наше життя – один день – щоб їх рятувати.
Наступним днем буде вічність»

св. Тереза від Дитяти Ісуса

Зимова казка на Закарпатті

Зимова казка на Закарпатті для Оази та міністрантів з нашої парафії. З 3 по 8 січня – Оаза та міністранти нашої Бердичівської парафії НЗПДМ, з о. Рафаїлом OCD та с. Камілою CST із групою дев’яти опікунів мали змогу пережити «зимову казку» на Закарпатті. По дорозі ми мали обід у сестер францисканок Служебниць Хреста у Старому Скалаті та Святу Месу в костелі св. Ігнація Лойоли в Коломиї.

Нашою метою було гірське селище, Ясіня. На жаль, погода спочатку не була сприятливою. Сніг, який сильно випав на Різдво, розтанув через відлигу. Проте виявилося, що по той бік Яблуницького перевалу його вдосталь, особливо на гірському курорті Буковель. Зимові атракціони – сноутюбінг, божевілля на снігових «тарілках», підйом витягом на оглядовий майданчик, ковзанка – стали участю наших молодих прихожан.

Зимові дні закінчуються довгими вечорами. Святу Месу ми відправляли в одній із кімнат нашого будинку. Атмосфера домашньої церкви давала змогу виголосити проповідь у формі бесіди.

У четвер, 6 січня, ми відвідали стару дерев’яну церкву початку 19 століття. Це було свято Богоявлення, тому ми взяли участь у Святій Месі разом із парафіяльною громадою.

Ранок останнього дня нашого перебування був ясним і дуже морозним. Ми вирушили на лижну базу зі схилом середньої складності. Ніхто з нашої молоді ніколи не катався на лижах! Проте всі сміливо вдягали спорядження і за допомогою інструктора почали освоювати свої перші навички.

Субота, 8 січня був день нашого зворотного шляху. Ми мали нагоду побувати в Кам’янці Подільському та подивитися на монументальну фортецю. Тут ми теж смачно пообідали, і через кілька годин  діти впали в обійми своїх батьків.

о. Рафаїл Мишковський OCD

Поділитися: