• Flaga Polski

«Працюймо разом для спасіння душ,
маємо лише наше життя – один день – щоб їх рятувати.
Наступним днем буде вічність»

св. Тереза від Дитяти Ісуса

Реколекційна зустріч із молоддю

З 30.09 по 02.10. 2022р у нашому бердичівському монастирі відбулись реколекції для дівчат на тему: “Неймовірна історія любові”. До нас прибуло 18 дівчат із Бердичіва, Харкова, Херсона, Полонного. Так, як час цієї зустрічі перетнувся із нашою монашою урочистістю Святої Терези від Дитяти Ісуса, то реколекції мали на меті детальніше ознайомлення з життям святої та “малою дорогою” – дорогою Любові, на що вказувала наша покровителька.

На конференції розгорнуто цю тему. Було представлено три етапи зростання у вірі: пізнанні Ісуса, будування із Ним відносин і плоди любові, які зростають. Це дорога, котрою пройшла св. Тереза. Дорогою “Божого дитинства” свого часу захопився і наш засновник, слуга божий, єпископ Адольф Петро Шельонжек. Його захопленість святою Терезою з Ліз’є, особисті відносини з Ісусом, допомогли пройти важкий воєнний та після воєнний час і зродили новий плід любові – Згромадження Сестер Святої Терези від Дитяти Ісуса (Терезіянки).

Кульмінацією нашого святкування була урочиста Служба Божа, на якій ми дякували Богу за наше покликання, просячи про нові покликання. Переглянули поетичну інсценізацію з життя Терези з її словами. Наш час був наповнений конференціями, переглядом фільму, майстер класом, флеш – мобом, рекреацією разом із сестрами на тему: «Мене цікавить», молитвою. Кожен з нас отримав послання Терези від Дитяти Ісуса на місяць жовтень, щоб переживаючи війну у нашій Батьківщині ми могли розпізнати свій фронт: молитва, милостиня, співстраждання…

Безумовно, Тереза була з нами, обсипуючи серце кожної з нас дощем небесних троянд.

с. Антоніна Пухальська CST

Поділитися: